Marte Smits-Jansen

Aanspreekpunt voor:

Bestuurlijke kwaliteit, ruimtelijke ontwikkeling


Marte, vertel eens iets over jezelf?

Ik ben geboren en getogen onder de rook van Groningen, maar woon alweer sinds 2006 samen met mijn man in de mooie gemeente Renkum. Ik heb 2 (volwassen) dochters die inmiddels zijn uitgevlogen en een zoon die ook al behoorlijk zelfstandig is. Ik heb rechten gestudeerd in Nijmegen. Na wat omzwervingen in het bedrijfsleven ben ik in 2007 voor de gemeente Renkum gaan werken. Eerst als jurist en later als adviseur van de gemeenteraad. Tegenwoordig ben ik griffier in de gemeente Westervoort. 

Door mijn werk heb ik de politiek in onze gemeente al jaren op de voet gevolgd. Nu ik niet meer werk voor Renkum kan ik die kennis en ervaring inzetten om me vanuit inwonersperspectief in te zetten voor onze gemeente.

Het leuke van de gemeentepolitiek vind ik dat je uitgedaagd wordt om met een open blik naar veel verschillende onderwerpen te kijken. Ook naar zaken waar je in je eigen privéleven niet direct mee te maken hebt. 


Waarom sta je voor Renkum?

Ik vind Renkum een prachtige gemeente en elke kern heeft daarin z’n eigen charme. Er is een mooie balans tussen groen, wonen, werken, sporten, winkelen en andere voorzieningen. Ik zal er met plezier een bijdrage leveren om dit te behouden! 


Wat wil je in de gemeenteraad bereiken?

De maatschappij verhardt en dat baart me zorgen. Ik hoop vanuit de gemeenteraad aan de inwoners ook vooral de positieve geluiden te kunnen laten horen.

Een moderne gemeente is faciliterend aan haar inwoners, zet ze in hun kracht en ondersteunt waar nodig. Ook voor Renkum is het een uitdaging om de juiste balans te blijven vinden.  Daarnaast zal de gemeente de aankomende raadsperiode voor moeilijke keuzes blijven staan om er voor te zorgen dat de financiële positie verbetert. Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen. 


Wat doe je verder graag?

Ik geniet erg van ons mooie huis en van de gezelligheid van mijn gezin. Ik sta met regelmaat langs het voetbalveld bij mijn zoon of loop even de stad in met mijn dochters.

Ik houd van gezelligheid met vrienden, samen eten, borrelen, wandelen of theedrinken. Ik geniet altijd enorm van de avonden met mijn boekenclub!

Tegenwoordig tennis ik bij OTV, maar ik heb ook jarenlang gehockeyd bij MHCO. Met lichte tegenzin loop regelmatig hard en als er nog tijd over is vind ik het leuk om te golfen.

In de winter ga ik graag skiën in Oostenrijk en in de zomer ga ik graag naar Italië voor het lekkere eten en de zon.