Frank Blaauw

Aanspreekpunt voor

Ruimtelijke ontwikkeling, wonen, mobiliteit


Frank, vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Frank en ik woon in Heelsum in de wijk De Doornekamp. Ik ben opgegroeid in Renkum, heb vijfenhalf jaar in Tilburg gewoond tijdens mijn studie en ben daarna weer terug neergestreken in onze mooie gemeente. Ik ben in 2019 afgestudeerd bij de Juridische Hogeschool in Tilburg met de studie HBO-Recht. Tijdens mijn studie ben ik als stagiair en later oproepkracht in de deurwaarderij terecht gekomen. Na mijn studie ben ik hier ook weer aan de slag gegaan eerst als incassomedewerker, vervolgens als incassospecialist en nu als jurist.  Naast mijn normale werkzaamheden als jurist ben ik ook lid en secretaris van de ondernemingsraad van het kantoor waar ik werk.

Naast mijn werk ben ik ook als vrijwilliger vaak erg druk. Ik geef leiding bij de welpen van de scouting en ben actief als koster bij de katholieke kerk. Verder heb ik zowel binnen scouting als de kerk ook nog een aantal andere vrijwilligerstaken.

In mijn studietijd ben ik lid geworden van de VVD en ik ben met de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 voor het eerst verkiesbaar gesteld. Sinds deze verkiezingen draai ik actief mee met de VVD fractie in de raad. In de raadvergadering van september 2023 ben ik beƫdigd als commissielid. Voor mij een nieuwe uitdaging die ik zeker niet uit de weg wil gaan.

Waarom sta jij voor Renkum?

De gemeente Renkum is een mooie, groene gemeente. De plek waar ik ben opgegroeid en nu nog steeds met veel plezier woon. Ik wil mij dan ook graag inzetten om deze mooie omgeving te kunnen behouden en, waar mogelijk, te kunnen verbeteren naar de toekomst.

Wat wil jij in de Renkumse gemeenteraad bereiken?

In de gemeenteraad wil ik graag een jong, rechts en liberaal geluid laten horen om zo te bouwen aan een toekomstbestendig bestuur van onze omgeving. Onze gemeente is een relatief kleine gemeente, maar staat wel voor grote uitdagingen en problemen. Door pragmatisch met zaken om te gaan en niet overal maar op te plussen, hoop ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan een toekomstbestendig bestuur in onze prachtige omgeving. 

Wat doe je verder graag?

Zoals eerder al gezegd ben ik welpenleider bij de lokale scoutinggroep in Renkum. Daarnaast ben ik ook op (boven)regionaal niveau actief betrokken bij scouting. Zo werk ik mee aan het jaarlijks terugkerende Gelderse scoutingevenement Jotihunt, draai ik mee in het algemeen bestuur van Regio Neder Veluwe en ben ik lid van de Landelijke Raad van Scouting Nederland (algemene ledenvergadering van Scouting Nederland) voor deze regio. Ook voor de kerk ben ik actief als koster/acoliet, livestreamer (sinds de corona), de organisatie van jongerenactiviteiten op bisdomsniveau, leiding/kookstaf bij de zomerkampen van het bisdom en als zanger bij het parochiƫle jongerenkoor. In de zomer vind ik het ook heerlijk om lekker buiten te zitten (of te liggen in de hangmat) met een goed boek en een lekker koud pilsje.