Jan Streefkerk

Ik ben Jan Streefkerk, 52 jaar oud, getrouwd met Fabienne en heb twee uitwonende en studerende kinderen. Sinds 2005 ben ik woonachtig in Heelsum en inmiddels werk ik zo’n twintig jaar in de commercie en marketing van de marktleider in Europa op het gebied van duurzame huishoudelijke apparatuur. Naast mijn werk ben ik altijd wel betrokken geweest bij (lokale) vrijwilligersorganisaties om zodoende ook een steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Waar sta je voor in de gemeente Renkum?
Onze dorpen zijn prachtig en zorgen voor een fijne leefomgeving voor inwoners. Maar ook voor onze kinderen en achterkleinkinderen moeten we zorgdragen voor voldoende geschikte woningen en faciliteiten zoals winkels, sportvoorzieningen en natuur. Want ook de generaties na ons verdienen een mooie en kansrijke toekomst in onze gemeente. Voor die toekomst wil ik me graag inzetten.

Wat wil jij in de Renkumse gemeenteraad bereiken?
Een realistische aanpak van de uitdagingen waar we voor staan zodat onze gemeente ook in de toekomst een mooie en fijne woonplaats is voor iedereen. Voldoende en juiste huisvesting met focus op starters en jonge gezinnen, de lokale duurzaamheidsvraagstukken op een realiseerbare en verantwoorde manier oplossen en het ins stand houden van faciliteiten voor jong en oud zodat onze dorpen naast mooi ook leefbaar en attractief blijven.

Wat doe je verder graag?
Je kunt mij veel vinden op de padelbaan als sporter en rond het voetbalveld als vrijwilliger. Naast het actieve gedeelte van sporten is voor mij het sociale aspect net zo belangrijk. 
Welke onderwerpen behandel je binnen de Gemeenteraad?
Ik houd me met name bezig met de onderwerpen Duurzaamheid, milieu, duurzaamheid, energie(transitie), klimaat, afvalverwerking, ondernemen en sport. Wil je met me in gesprek over een van deze onderwerpen stuur me dan een bericht zodat we met elkaar in gesprek kunnen.